Door klimaatverandering krijgen we in de publieke ruimte te maken met uitdagingen rondom regenwaterval. Overstromingen kunnen zich voordoen in stedelijke gebieden door piek regenwaterval en in de zomer kan er juist weer behoefte zijn aan regenwater omdat de bodem te droog is. Buiten dat we proberen om klimaatverandering af te remmen, moeten we ons ook aanpassen aan deze veranderingen. Bij DYKA hebben we efficiënt regenwaterbeheer in zes stappen opgedeeld. Op deze pagina gaan we dieper in op efficiënt regenwaterbeheer in de publieke ruimte via artikelen, blogs en ook producten die per stap ingezet kunnen worden.
Gevolg extreme neerslag op het riool
Door klimaatverandering krijgen we te maken met piek regenwaterval. Binnen kortere tijd vallen er grotere hoeveelheden regen. Kunnen onze rioleringen dit wel aan? Er zijn echter gemeentes die al actie ondernemen en de juiste oplossingen vinden. Ontdek ze in het artikel.
Impact klimaatverandering op de inrichting van de publieke ruimte
Klimaatverandering zorgt ervoor dat we
onze publieke ruimte
moeten aanpassen. Piekregenwaterval en droogte
kunnen gevolgen hebben op de inrichting van ons land.
Meer weten over regenwaterbeheer voor uw project?
Meer informatie over regenwaterbeheer voor uw project leest u in onze brochure. DYKA staat voor u klaar met een oplossing op maat.
Gratis & vrijblijvend advies over efficiënt regenwaterbeheer?
Wilt u meer weten over regenwateroplossingen voor uw project? Plan een adviesgesprek of download onze brochure.
Bekijk andere artikelen
Bekijk referentieprojecten

In de afbeelding hierboven kunnen we 5 stappen in de publieke ruimte onderscheiden. De stap ‘gebruiken van regenwater’ is niet van toepassing in de publieke ruimte, aangezien je niet zo snel regenwatertanks installeert in de publieke ruimte. We lopen de verschillende stappen door en leggen uit wat er per stap gebruikt kan worden in de publieke ruimte voor een zo efficiënt mogelijk regenwaterbeheer in de publieke ruimte.
Met alle bovenstaande stappen kan er efficiënt een goed regenwaterbeheer systeem van Duborain aangelegd worden in de publieke ruimte. Wij helpen graag verder met advies voor een specifiek project.

Kris Piessens: droogte en leefbaarheid
Bij leefbaarheid denk ik vooral aan onszelf. De bodem heeft tegenwoordig ook een culturele waarde. Het feit dat je mooie bodems hebt en mooie natuur is belangrijk voor de mens.
Lees meer
Kris Piessens: gevolgen van droogte voor de bodem
Een drogere bodem heeft gevolgen voor de vegetatie, landbouw en erosie. Kris vertelt over de gevolgen van droogte voor de bodem.
Lees meer
Kris Piessens: droogte in Europa
België en Nederland hebben in de zomer al wel eens last gehad van droogte. Hoe zit dat met andere landen in Europa?
Lees meer
Tim van Hattum: een integrale aanpak en nature based oplossingen
Wij focussen heel erg op de nature based kant, dus hoe kunnen groene oplossingen daar aan bijdragen. Eigenlijk op alle niveaus. Wij kijken ook heel integraal, niet alleen naar water, want we…
Lees meer
Tim van Hattum: Onderzoek naar nature based oplossingen voor klimaatverandering
We hebben nu toevallig een visie ontwikkeld voor Nederland over 100 jaar. Daar komen heel veel zaken in terug waar wij al jaren mee bezig zijn.
Lees meer
Tim van Hattum: Mitigatie en adaptatie
Het liefst ontwikkelen wij kennis over oplossingen voor allebei mitigatie en adaptatie. Een boom levert ongelofelijk veel op voor biodiversiteit, maar ook om de temperatuur in steden omlaag…
Lees meer