Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater opvangen

Het opvangen van regenwater is de eerste stap naar duurzaam regenwaterbeheer. Je kunt ervoor kiezen om het regenwater op te vangen en te kanaliseren naar een buffer- of infiltratieoplossing of om de regen door middel van verticale infiltratie direct te infiltreren. 

Neem contact op

Onze oplossingen voor de opvang van regenwater

Iedere situatie vraagt om een goed doordachte aanpak. Hoe je het regenwater het beste kunt opvangen, is daarom ook afhankelijk van verschillende factoren. We maken hierin globaal onderscheid tussen het opvangen van regenwater van schuine daken, platte daken en de opvang van regenwater van bestrating. 

Regenwater opvangen van een plat dak

 Op platte daken is het ontzettend belangrijk dat regenwater snel afgevoerd wordt. Een grote hoeveelheid water kan het dak namelijk beschadigen, lekkages veroorzaken of er zelfs voor zorgen dat een dak instort. Met het UV-systeem Vacurain is een snelle regenwatervoer van (grote) platte daken mogelijk. Het systeem ‘zuigt’ het water van het dak af zodra de daktrechters gevuld zijn. Ideaal voor bijvoorbeeld industriële complexen, ziekenhuizen of scholen.

 


Regenwater opvangen van een schuin dak

Voor de opvang van regenwater van een schuin dak, wordt over het algemeen gebruikgemaakt van dakgoten. Een dakgoot zorgt ervoor dat het water niet direct van het dak op de grond valt of tegen de gevel waait. Daarmee voorkom je vochtplekken en schade aan de gevel. Hoe banaal een dakgoot ook lijkt, het is een essentieel onderdeel van een efficiënt regenwatersysteem.

Wij leveren het complete systeem. Dus niet alleen de PVC dakgoten, maar ook alle benodigde hulpstukken zoals beugels, eindstukken, bochten en filters. Handige kliksystemen maken installatie bij bepaalde dakgoten ook nog eens bijzonder eenvoudig.

 

Regenwater opvangen van bestrating

Regenwater opvangen van bestrating. Voor het opvangen van regenwater van bestrating, wordt ofwel een kolk, ofwel lijnafwatering toegepast. 

Lijnafwatering is de ideale oplossing om snel grote hoeveelheden water af te voeren van een verhard oppervlak. Bijvoorbeeld terrassen, garages, langs zwembaden en in winkelstraten.

Kolken

Wanneer je gebruikmaakt van verticale infiltratie, kun je gebruik maken van de Duborain kolken. Deze zijn te herkennen aan het waaierpatroon, dat aangeeft dat de kolk in verbinding staat met een infiltratieyssteem. De kolk bevat een korffilter waarmee hij vervuiling uit het systeem weert. 

Meer weten over regenwater opvangen?

Heb je een vraag of wil je weten welke oplossing het beste aansluit bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Meer over regenwater opvangen

Vacurain flex voor Eduards Trailer Factory

In Lommel werd begin 2021 de nieuwe fabriek van Eduards Trailer Factory gebouwd met een oppervlakte van 21.800 m². DYKA werd aangeschreven in een vroeg stadium voor alles wat betreft afvoer van regenwater en vuilwater.

Lees meer

Ruim 127.00m2 droge daken dankzij Vacurain Flex in Boekarest

CTP heeft met Ness Project Europe en Xandranet een nieuw logistiek centrum geplaatst in Boekarest. Dit gebouw heeft een dakoppervlakte van 127.694 m². Wij verzorgden een betrouwbaar regenwaterafvoersysteem. 

Lees meer

UV-Systeem Vacurain Flex voor het nieuwe distributiecentrum van Alibaba

Aan de luchthaven van Luik is een nieuw distributiecentrum voor Alibaba gerealiseerd door THV Benard construction sa-Cordeel nv. Het distributiecentrum telt ongeveer 37.000 m² dakoppervlak.

Lees meer

Vacurain Flex voor nieuw logistiek centrum VT Logistics te Lommel

Onze E&C afdeling is nauw betrokken geweest bij het voorontwerpplan voor regenwaterhuishouding van het nieuw logistiek centrum van VT Logistics. Voor dit project is er gekozen voor ons Vacurain Flex onderdruksysteem.

Lees meer

Vacurain systeem voor bol.com

Voor het nieuwe fulfilment center van bol.com, wordt ons Vacurain Flex UV-systeem ingezet om het regenwater van het dak efficiënt op te vangen en af te voeren, zodat dit regenwater hergebruikt kan worden in het gebouw zelf.

Lees meer
Meer nieuws